Search

Terugblik op 2017

Updated: Jun 12, 2018


Innoveren en uitvinden. Voorop lopen en virtuoos zijn. Een tech-bedrijf ambieert dit. Uiteraard samen met een hoge klanttevredenheid. Sterker nog, de verwachtingen van de klant moeten worden overtroffen. Oh ja, de (operationele) kosten moeten ook zo laag mogelijk zijn. Niet onlogisch. Welke ondernemer wil dit niet? Ik heb veel organisaties voorbij zien komen met deze missie waarbij er toch nog een verkoper drie, vier of twintig keer de auto in stapt om een online-product te verkopen. De verkoper weet niet hoe het product exact werkt, dat weten zijn 'technische collega's op kantoor. Na tientallen gesprekken met dezelfde klant is het product verkocht en kan de klant uitgebreid spreken met die collega's op kantoor. Operationele kosten? Hoog, zowel voor de leverancier als klant. Virtuoos? Een online-product dat nog zoveel uitleg vereist dat er een account manager en een heel helpdesk voor nodig is, zou niet het resultaat van virtuositeit kunnen zijn. Een tevreden klant? Misschien. Maar is je klant een ambassadeur geworden? Ik betwijfel het. 


Het is ook echt niet makkelijk, dat snap ik wel. Al die ambities bij elkaar. Soms lijkt het een utopie. Stiekem heb ik er ook wel eens aan getwijfeld. Totdat ik in 2017 mocht beginnen in een team waarvan ik ontzettend veel heb geleerd. Van Ewout leerde ik dat men zich niet moet blindstaren op deze ambities maar er vooral voor moet zorgen dat je blijft leren en exploreren om deze ambities waar te maken. Michiel heeft wat mij betreft bewezen dat deze ambities echt geen utopie zijn in een organisatie welke alles behalve klein is. Ik leerde van hem dat een keiharde focus altijd rendement met zich meebrengt als je ook echt achter de focusgebieden staat. Door Robert en Jeroen Poelman besef ik dat het toch loont om de synergie op te blijven zoeken met organisaties die nog een traditionele aanpak hebben. Dankzij Jeroen Jonkers ben ik ontzettend veel mogelijkheden gaan zien om een beleving voor een klant te creëren waarbij je geen enkel type user of doelgroep hoeft uit te sluiten. Met deze learnings en inzet van heel het IoT T-Mobile team hebben we inmiddels honderden bedrijven kunnen verwelkomen op ons IoT-netwerk. Zonder account managers, zonder sales supporters en zonder een supportdesk. Start-ups, corporates, studenten en hobbyisten kwamen maandelijks op onze Installfests om samen de eerste stappen van een nieuwe IoT revolutie te zetten. En dat terwijl onze winkel eigenlijk nog niet eens open is. Het allermooiste van dit is dat deze mensen ons verhaal doorvertellen, kennis met ons en anderen delen en reeds de volgende stappen aan het verkennen zijn. 


We hebben uitgeprobeerd, geëxploreerd, gespeeld en vooral heel veel geleerd. Als gevolg hiervan deden we dingen anders dan anders, waren we virtuoos en vernieuwend en hebben we een waardevolle community opgebouwd. 2017, wat was je supervet! Dankjewel T-Mobile IoT team!10 views0 comments

Recent Posts

See All